Wednesday, August 23, 2017

Girl power, yoga lover


Od kako sam počela sa pisanjem bloga poželala sam da liči na časopis koji nikada nisam pronašla. Da sadrži umerene savete o šminkanju, testiranju kozmetike , o urbanijoj modi ali i evergreen komadima, putovanjima ali i vežbama. Većinom se kroz naše časopise propagira muška snaga a ženska moda. Ukoliko se i pronadje članak o fizičkoj aktivnosti većinom glasi ,, Kako za mesec dana smanjiti celulit,, ili ,,Kako da uz pomoć ove magične vežbe brzo zategnete stomak pred more,,
Novine nas podstiču da motivaciju pronadjemo u odredjenim dogadjajima, kao što je letovanje, venčanje,rodjendan itd.. 
Ja smatram da dovoljna motivacija leži u nama samima, samo je neophodno da je pronadjemo. Mislim da polako većina žena shvata da je neophodno biti prvenstveno sebi lep da bismo se svideli drugima ( ne govorim samo o fizičkoj lepoti već i zadovoljstvu sobom) Zašto onda ne bismo uvek bile u kondiciji, jake i spremne za vežbanje, a ne samo pred odredjene  za nas bitne dogadjaje.

Najlepše se osećam kada mi dan započne vežbanjem. Iako ustanem pola sata ranije, tokom dana budem mnogo produktivnija i zadovoljnija sobom. Znate i sami,ukoliko ste okusili čari jutarnjeg vežbanja. Onda takođe znate i kako je smišljaiti razne izgovore i odlaganje za vežbanje u večernjim satima.  Poslednjih meseci se zaista trudim da pratim svoja osećanja i da se ponašam u skladu sa njima. Nervozna si što si preskočila vežbe, ok sutra čim se probudiš odradi ih. As simple as that. Navucite trenerke i patike pre nego što mozak počne da smišlja tonu izgovora.
 Iako sam i sama u poslednje vreme stagnirala malo sa vežbama uveliko pokušavam da se vratim svom ritmu. O mom planu za naredni mesec, rutini koju želim da vratim, yoga  poze koje želim da usavršim čitaćete u narednom postu.

Sada sam vam spremila post o ženskoj snazi,prijateljstvu, prirodi,motivaciji i upornosti. Da, sve to u jednom 🙋 Uživajte u slikama i ostavljajte komentare  ukoliko vam se dopalo Jeca i ja ćemo češće praviti ovakve postove, da vidite i naš napredak. 













Verovali ili ne, takođe ove  slike su nastale danas.  Mene je naš današnji uspeh dosta 
motivisao da nastavim da vežbam još više, nadam se da će i vas.

Prvi put kada smo probale akro jogu ( pre manje od mesec dana ) bilo je veoma komično. Ono što je ostalo u sećanju je drhtanje ruku, upala nogu i padovi, ali i velika zaljubljenost.
Naravno, treba napomenuti da nismo ,,početnice,, u vežbanju.  Jelena aktivno trenira yogu , a obe se bavimo sportskim penjanjem ( i o tome će biti u nekom od narednih postova ) Radimo  zgibove, sklekove , ali bicepse vežbamo i ispijanjem krigli piva :)








Takođe, ja sam išla dva meseca na jogu  i iskreno ne mogu vam reći tačan razlog zbog kog sam prestala, verovatno jedan od prethodno spomenutih izgovora :) Medjutim, dosta mi se svideo osećaj koji sam imala duž celog tela nakon treninga, tako da veoma često i sama vežbam kod kuće ( na youtube+u imate prelepih tutorijala za sve nivoe ) Ćutim, nastavite sa uživanjem u slikama :)








Da napomenem da nismo ponele aparat,nismo znale da ćemo ovoliko iskidati :) :) tako da je sve slikano telefonom ( Hvala Srki )  Ne zamerite na kvalitetu slika već imajte u vidu da možete sve što poželite samo sledite svoj cilj. Nama je ovo do pre par meseci bilo samo plod mašte . 

Da ne zaboravim, za dodatnu dozu inspiracije zapratite na instagramu @helendoesyoga , mog joga gurua ( devojku sa slika )Takodje ukoliko me već ne pratite @lesswithloserless

Cheers do sledećeg druženja 💗
P.S Dimitrije hvala ti što me uvek izvučes sa sređivanjem slika! ZA sve vas što ste me pitali ko mi pravi tako dobre fotke  @dimitrijetanaskovic





No comments:

Post a Comment

Sasvim je u redu da se desi u decembru

Ma da li to nakon (skoro) godinu dana ne blogovanja izlazi decembarski challenge? Nije da u potpunosti nisam bila aktivna.. blogic mi je d...